21 Şubat 2010 Pazar

Koyun Keçilerle İlgili Bir Kanun Çıksa CHP Laiklik Elden Gidiyor Diyor….

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nin yapılan her şeye muhalefet ederek, “Koyun, keçilerle ilgili kanun yapsanız CHP laiklik elden gidiyor diyor.” dedi.

Partisinin Gençlik Kolları Kış Eğitim Programı’na katılan Hüseyin Çelik, Erzurum Kültür Merkezi’nde bir konferans verdi. AK Parti hükümetinin, iktidara geldikten sonra yaptıklarını anlatan Çelik, muhalefete yüklendi. Türkiye’yi dünya ülkeleri arasında saygın bir konuma oturttuklarını belirten Çelik, muhalefetin bunu görmediğini kaydetti.

Yaptıkları her çalışmanın CHP tarafından ‘laiklik elden gidiyor.’ yorumu ile karşılandığına dikkat çeken Çelik, “Bunların muhalefet anlayışı bu. Biz ne getirsek CHP çıkıp diyor ki ‘laiklik elden gidiyor, Atatürkçülük elden gidiyor, cumhuriyet elden gidiyor. Tarım bakanımız koyun ve keçilerle ilgili bir kanun getirse aynı şeyi orda da diyorlar.” şeklinde konuştu.

AK Parti hükümeti döneminde dış ilişkilerde iyileşmelerin olduğunu örneklerle gösteren Çelik, uluslararası ilişkilerde ülke menfaatleri neler gerektiriyorsa ona bakıldığını belirtti. AK Parti‘nin, dünyayı dolaşarak Türkiye’yi bölgesinin tartışılmaz gücü ve dünyanın yükselen yıldızı haline getirdiğini vurgulayan Çelik, “Türkiye, BM güvenlik konseyine üye oldu. Daha önce Afganistan ve Pakistan’la yetinen Türkiye 190 ülkeden 151′inin oyunu alarak BM Güvenlik Konseyi’nin üyesi oldu. 47 üyesi olan AB Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanlığına AK Parti Antalya milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu seçildi. BM Genel Sekreterliği’nin başlattığı bir proje var. Medeniyetler İttifakı Projesi. Bütün Hristiyan dünyasını temsilen İspanya Başbakanı temsil ederken, doğu ve İslam dünyasını eş başkan olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan temsil ediyor. Batı ve Doğu dünyası ödül veriyor. Bizim muhalefet taş atıyor.” şeklinde konuştu.

Kör olanlara bir şey gösterilemeyeceğini kaydeden Çelik, “Türkiye’nin dışarıdaki durumu bu. Anadan doğma köre demişler ki gecedir, demiş ki ne zaman gündüz oldu ki. Bütün dünyayı kendi diplomatik etkimize aldığımız için Türkiye 130 milyar dolarlık ihracata ulaştı. Biz başka siyasetçiler gibi Ankara’da kuluçkaya oturmuyoruz. Başbakanımız Anadolu’da yolların açılışında tozları yutarken, Baykal Antalya‘da kulaç atıyordu.” dedi.

Kendileriyle ilgili akla hayale gelmez laflar edildiğini belirten Çelik, Kıbrıs’ın elden gittiği, Türkiye’nin satıldığını, hırsızlıkların yapıldığı iftiralarının kendilerine atıldığını söyledi.

Bunların aksi durumunun yaşandığına vurgu yapan Çelik, şöyle devam etti: “İnsanlar, kendisi neyse diğerlerini de öyle zannediyor. Bizi yolsuzlukla itham edenler, ‘bu güç bizde olsaydı biz neler götürmezdik’ diyor. Anadan doğma iki ama sarma yiyormuş biri diğerine demiş ki çift çift yeme. Karşıdaki ben kör sen kör nerden gördün çift çift yediğimi. Diğeri demiş ki çünkü ben öyle yapıyorum. Bunların durumu da bu.” cümlelerini kullandı.

Milletin 1950′den beri CHP’yi tek başına iktidar etmediğine dikkat çeken Çelik, Deniz Baykal ve yanındakilerin bunun hasretiyle yandığını sözlerine ekledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder