21 Şubat 2010 Pazar

iNÖNÜDE YANGIN var!

2010'un İlk Derbisinde Beşiktaş İnönü Stadı'nda Galatasaray'ı Ağırlıyor...


Beşiktaş ile G.Saray arasında oynanacak 2010'un ilk büyük derbisi iki takım açısından farklı anlamlar taşıyor. Beşiktaş, İnönü'de son 3 maçta yendiği ezeli rakibini bir kez daha devirip puan farkını 5'e indirmek, Galatasaray ise 13 maçta yalnızca 1 kez kazandığı Dolmabahçe'den galip çıkarak koltuğu sağlama almak istiyor. Sakatları düzelen Beşiktaş, sahaya ideal kadrosuyla çıkacak. Ligin en golcü iki ekibinden biri olan G.Saray ise forvet hattında sıkıntı yaşıyor.

TARAFTARLAR ARASINDA GERGİNLİK

Turkcell Süper Lig'deki Beşiktaş-Galatasaray derbisini izleyecek Galatasaray taraftarları Taksim Meydanı'nda toplandıktan sonra BJK İnönü Stadı'na geldi.

Öğlen saatlerinden itibaren Taksim Meydanı'nda toplanmaya başlayan Sarı-kırmızılı yaklaşık 1.500 taraftar buradan toplu halde Gümüşsuyu'ndan BJK İnönü Stadı'na geçti.

Güvenlik güçlerinin oluşturduğu kordon içinde BJK İnönü Stadı'na doğru yürüyüşe geçen Galatasaray taraftarları tezahüratlar yaparak stada geçerken stat etrafında da polisin geniş güvenlik önlemleri dikkat çekti. Sarı-kırmızılı taraftarlar stat önünde üst aramaları ve bilet kontrolleri yapıldıktan sonra kendilerine ayrılan tribüne girdiler.

Derbi öncesinde Beşiktaş ve Galatasaray taraftarları arasında iki kez kısa süreli kavga yaşandı.

İlk olarak Taksim Meydanı'nda iki takım taraftarları arasında yaşanan arbadeyi araya giren güvenlik güçleri önlerken ikinci arbede ise BJK Stadı önünde yaşandı. Stada gelen ana grubun gerisinde kalan birkaç Galatasaraylı taraftara yol kenarında bazı Beşiktaşlı taraftarlar saldırırken güvenlik güçleri olayın büyümesini önleyerek tarafları ayırdı.

Diğer yandan BJK İnönü Stadı etrafında polisin aldığı geniş güvenik önlemleri dikkat çekerken taraftarlarda saat 16.30 itibariyle tribünlere alınmaya başlandı.

KART ALARMI

Beşiktaş'tan 4, G.Saray'dan 2 olmak üzere toplam 6 futbolcu bu akşamki derbi maça kart cezası sınırında çıkıyor. Siyah beyazlılarda İ.Toraman, Ernst, İbrahim Kaş ve Ferrari, sarı kırmızılılarda ise Arda ve Barış sarı kart görürse bir sonraki maçlarda oynayamayacak.

İLK 11'LER

Galatasaray: Leo Franco, Servet, Emre Güngör, Neill, Hakan Balta, Barış, Mustafa Sarp, Elano, Caner, Keita, Arda

Beşiktaş: Rüştü, İbrahim Toraman, İbrahim Üzülmez, Ferrari, Sivok, Fabian Ernst, Fink, Holosko, Tello, Ekrem, Nobre

324. MAÇ

Ezeli rakipler Beşiktaş ile Galatasaray, 2010'un ilk derbisiyle birlikte 324. kez karşı karşıya gelecek. Taksim Stadı'nda 22 Ağustos 1924 tarihinde Beşiktaş'ın 2-0 galibiyetiyle başlayan 86 yıllık rekabette, bugüne dek yapılan 323 maçın 113'ünü Galatasaray, 103'ünü Beşiktaş kazanırken, 107 karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı.

Sarı-kırmızılıların toplam 454 golüne, siyah-beyazlılar 428 golle karşılık verdi.

LİGDE DE GALATASARAY

Beşiktaş ile Galatasaray arasında ligde yapılan 101 karşılaşmada ise genel toplamda olduğu gibi sarı-kırmızılı takımın üstünlüğü bulunuyor. Ezeli rakipler ligde şimdiye kadar 101 kez karşı karşıya gelirken, Galatasaray 36, Beşiktaş ise 28 kez sahadan galip ayrıldı. Taraflar 37 maçta da eşitliği bozamazken, ''Cim Bom''un 121 golüne, ''Kara Kartallar'' 105 golle karşılık verdi.

Sezonun ilk yarısında Ali Sami Yen Stadı'nda yapılan maçı Galatasaray 3-0 kazandı. 3 saat önce..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder